Kvinner i motorsykkelsporten

Alle kategorier motorsykkelløp er åpne for både menn og kvinner, der de konkurrerer mot hverandre. Kvinner og menn kjører mot hverandre på samme Women in motorcycle sportmåte som de gjør i andre motorsportsgrener som Formel 1 på bane og i Formel 1 med båter på sjøen.

Noen av motorsykkelsportens mest kjente kvinner inkluderer:

Beryl Swain

Beryl Swain ble kjent som den første kvinnelige TT-føreren i 1962. Hun kjørte på en 50cc

Itom og fullførte løpet som nummer 22 av de 25 deltakerne. Gjennomsnittsfarten hennes i dette løpet var 48 mph, mot vinnerens 75 mph. Etter hennes deltakelse i dette løpet ble det forbudt for kvinner å delta på motorsykkelløp. Dette var for deres sikkerhet, ble det påstått fra arrangørene. Forbudet varte helt frem til 1978.

Patsy Quick

Patsy Quick var den første britiske kvinnen til å delta i Dakar Rally i 2003. Dette løpet endte dessverre med et stygt krasj, der hun måtte hentes ut med helikopter og flys til Cairo for å gjennomgå livreddende kirurgi. Hun prøvde igjen både i 2004 og 2005 uten å klare å gjennomføre. I 2006 gjennomførte hun imidlertid hele Dakar Rally som den første britiske kvinnen som har fullført.

Ana Carrasco Gabarrón

Spanske Ana Carrasco Gabarron er 19 år gammel. Som 17-åring i 2014 var hun den eneste kvinnelige føreren i MotoGP, der hun kjørte sin KTM i kategorien Moto3. Hun regnes som et supertalent og begynte å kjøre motorsykkel som treåring.

Andre kvinnelige utøvere som er verdt å nevne er Jane Daniels, som allerede som 20 åring var Storbritannias beste World Enduro-kjører med sølv i det kvinnelige verdensmesterskapet i 2013. En annen kjent britisk utøver er Jenny Tinmouth, som har utmerket seg på Suberbike-banen. Også spanskfødte Laia Sanz har utmerket seg i World Enduro. Hun konkurrerte i Rally Dakar i 2011 og fullførte på 39. plass som 25-åring.