Om oss – Haaland Racing

Haaland Racing er et Racing-team som holder til på Moss. Ambisjonen til laget er å vinne NM i Superbike.

Haaland Racing holder også kurs for utøvere som ønsker å forbedre kjøringen sin for å oppnå bedre plasseringer i konkurranser, men også for den vanlige motorsykkelføreren som har banekjøring som hobby. Kursene har fokus på hvordan føreren skal takle press mens de beholder motivasjon og fokus. Ikke minst gis det dessuten et innblikk i hva som kreves for å vinne.

Roadracing med motorsykkel kan være en kostbar sport, og for å kunne kjøre på toppnivå må de fleste skaffe seg sponsorer. Siden sporten er relativt beskjeden i Norge, kan det være utfordrende å skaffe seg tilstrekkelig med sponsormidler. For å kunne delta på konkurranser internasjonalt, kreves det at motorsykkelen fraktes til landet konkurransen skal foregå i. Det kreves reservedeler, mekanisk støtte, og utøveren vil også ha midler til reise og oppholds til seg selv og et eventuelt støtteapparat. Alt dette kan fort koste mange tusen kroner for hvert løp og det er dessverre slik at mange talentfulle utøvere aldri når den internasjonale arenaen, simpelthen fordi de mangler penger. Det må også investeres en del penger på nødvendig sikkerhetsutstyr.

De fleste som trekkes til denne idretten er personer med en kjærlighet for fart og spenning. Miljøet i motorsykkelsporten er veldig bra og det er en kultur for å hjelpe frem unge utøvere som vil satse på motorsport. Også for de som kun vil ha baneracing som en hobby er det et inkluderende og vennlig miljø.