På to hjul

Vi er i en garasje og forbereder oss for en hel dag med frisk luft og flott utsikt. Vår idé er å kjøre fra morgen til kveld, men velfortjent og spontane pauser underveis. Det er ikke uvanlig å drømme seg bort noen ganger når vi er på jobb eller studere. Du trenger å hvile tankene til noe vi virkelig liker. Men kanskje viktigst av alt, må du ha noe å se frem til. Det gjør livet så mye enklere.

Vi har pakka sekken og vil kjøre en rute på ca 30-40 mil. Det kan være mer eller mindre, det spiller ingen rolle, fordi vi er fri til å gå hvor vi vil. Vi tar oss ut av Oslo og stress å styre Hardangervidda nasjonalpark. Vi stopper et par ganger underveis for forfriskninger og mat og innse at målet er ikke det viktigste, det er selve reisen. Vi kommer over to andre syklister på en liten restaurant. De hadde vunnet penger på Storspillare som er et nytt casino som du kan spille på telefonen. Nå var de fri til å gjøre hva de ville, fordi de hadde tydeligvis vunnet en jackpot. De sa de ikke var interessert i ting, i tillegg til motorsykler selvfølgelig. Det var på tide å oppdage de små tingene i livet og unngå stress med penger og jobber for en tid. Vi spurte aldri hvor mye de vant, men de syntes å få godt sammen. Vi slo følge en stund før vi slått av mot nasjonalparken. Det er dynamikken i spontane utflukter som vi liker, og det er like fint å kjøre selv på en øde vei for å møte mennesker.

Vi kjører varsina motorsykler, vi liker frihet for mye til å sitte to på samme maskin. Vi vender hjemover, forbi vakker natur og ta med oss den erfaringen dagene har å by på. Det vi vet med sikkerhet er at vi vil gjøre denne typen turer om og om igjen. Nå lengter vi etter sommeren.